Výroba tapety podľa vlastného rozmeru
Grafický náhľad ZDARMA pri každej objednávke
Zľavový kupón na celý nákup
Bezpečne zabalené a doručené
Doprava ZDARMA pri nákupe nad 150€

Farba roka 2018 – ultra fialová 27.Feb,2018

Fototapety ultra violet

Aj vy sa riadite farebnými módnymi trendami v interiéri? Možno nemeníte svoje štyri steny každoročne, ale vždy je dobré urobiť aspoň malý lifting svojho príbytku, človek sa hneď cíti príjemnejšie, čo poviete?

Fialová zvyčajne neosloví každého, existuje množstvo jej obdivovateľov a tiež dosť kritikov. Pohľad na farbu je však subjektívnou záležitosťou a tento príspevok je smerovaný adresátom, ktorí uvažujú o zmene stien práve vo farbe roka 2018 – v ultrafialovej. Možno ste ju v interiéroch zaregistrovali už v roku 2014, keď bola medzi dizajnérmi horúcim hitom.

Viete prečo fialová farba pôsobí na ľudí tak rozdielne? Prečo ju niektorí milujú a iní nenávidia? Spája totiž v sebe dva protipóly – živú červenú, ktorá symbolizuje ženský princíp a pokojnú modrú – mužský element. Preto ju môžeme považovať za akúsi bisexuálnu, univerzálnu alebo dvojtvárnu farbu. V závislosti od prevahy červenej alebo modrej môže v nás vyvolávať povzbudzujúci alebo, naopak, ukľudňujúci pocit. Je aj farbou kráľovskou, nositeľkou elegancie, a preto je typická pre reprezentačné miestnosti, prijímacie kancelárie, spoločenské haly alebo obývačky v štýle glamour.

Nemusíte sa prikloniť k pokrytiu stien fialovým odtieňom celoplošne, stačí stopa alebo jemný abstraktný vzor na fototapete a interiér dostane punc vznešenosti, a zároveň bude pôsobiť osviežujúco.

Vedeli ste, že fialové odtiene podporujú intuíciu a kreativitu? Milujú ich ľudia, ktorí obľubujú súlad, ticho a pokoj. Skúste si predstaviť tapetu s fialovým vzorom vo vašej pracovni či v obývačke.

Magická, mystická, spirituálna, nemateriálna, umelecká – aj taká je fialová.

Jej nevhodne vybraný odtieň môže pôsobiť príliš agresívne (výrazný žiarivý) alebo ťažko a skľučujúco (tmavá fialová), preto sa s fialovou paletou treba pohrať a zvoliť radšej dymové odtiene, ktoré majú prímes sivej farby alebo odtiene lesného ovocia, fialky, orchidey či iných kvetín.

Levanduľové a lila odtiene pôsobia očisťujúco a relaxačne a vytvárajú harmóniu. Sú vhodné predovšetkým do spální, kúpeľní a odpočinkových miestností.

Myslite na to, že fialová je silnou farbou, preto ju používajte opatrne. Dokáže robiť vynikajúceho spoločníka iným farbám, kľudne ju môžete kombinovať s odtieňmi bielej, sivej, hnedej alebo kontrastnej žltej, bije sa však s farbami, z ktorých je zložená (červená a modrá).

Tak ako? Ešte stále máte dojem, že farba roka 2018 môže byť len melancholická, depresívna a pesimistická? Ja si, naopak, myslím, že môže interiér zmeniť a oživiť a ponúka celý vesmír možností.

Ak Vám tento článok pomohol, prípadne Vás inšpiroval, napíšte nám Vašu reakciu do komentárov. Ak máte konkrétnu otázku, prípadne záujem o vypracovanie nezáväznej ponuky, napíšte nám na email info@tapetymix.sk Grafický náhľad Vám vypracujeme ZDARMA a pošleme priamo na Váš e-mail.

Članok môžete komentovať ...

?