Výroba tapety podľa vlastného rozmeru
Grafický náhľad ZDARMA pri každej objednávke
Zľavový kupón na celý nákup
Bezpečne zabalené a doručené
Doprava ZDARMA pri nákupe nad 150€

5 tipov, ako použiť tapetu: Viete, ktoré miesta zaručene oživí? 03.Jul,2019

Vytvorte si doma bývanie snov, ktoré bude dokonale spĺňať vaše nároky na celkový štýl, zariadenie, jeho prevedenie, použité materiály i samotné doplnky, ktoré sú akousi čerešničkou na torte interiérového dizajnu. Využite pri tom silu tapiet, budete prekvapení, čo všetko dokážu a kde všade nájdu svoje uplatnenie.

1. Tapety na stenách slávia comeback

Steny už dávno nemusia byť len biele, práve naopak, čím zaujímavejšie, tým lepšie! Každý interiérový dizajnér vám poradí, že ak chcete docieliť členitý, pútavý interiér, ktorý bude pôsobiť nápadito a zaujímavo, mali by ste staviť na tapety. Môžete vytapetovať len jednu stenu alebo hneď niekoľko, je len na vás, aký má byť ten výsledný efekt. Takisto existuje niekoľko druhov tapiet, ktoré sa líšia prevedením, samotnou údržbou i aplikáciou. Pozrite si podrobnejšie jednotlivé materiály, aby ste sa v nich lepšie zorientovali. Zamerajte sa najmä na vlies, vinyl i klasiku – papier. Stena vďaka nim dokonale ožije!

2. Nábytok dostane vďaka tapetám „nový šat“

Pozeráte sa, čo by ste v priestore vynovili a vo výhľade je nedotknutá skriňa? Skúste ju zrenovovať a nalepiť na ňu tapetu, vďaka ktorej sa stane neprehliadnuteľnou. Smelo do toho! Ak ju vytapetujete nápaditým vzorom, jednoznačne sa stane kúskom, ktorý zaboduje u každej návštevy.

3. Vdýchnite starým dverám život

Dvere, ak ich premeníte tapetami na celkom nový element vášho bývania, dokážu pozdvihnúť interiér na celkom inú, nepoznanú úroveň. Myslite však pri ich dekorovaní na harmóniu v priestore a ak máte byt alebo dom zariadený v jednoduchom, univerzálnom štýle, kde neprevláda pestrosť farieb, pokojne môže byť motív tapety dominantný. Ak však u vás panuje rozmanitosť odtieňov, voľte tapetu v miernejšom štýle.

4. „Maskujte“ chladničku a vytvorte dokonalý celok

Chladnička, ak ju nemáte zabudovanú, obvykle púta pozornosť, či sa nám to páči alebo nie. Ak netvorí súčasť kuchyne, vždy ako solitér priťahuje pohľady. Premýšľali ste niekedy nad tým, že by ste ju netradične vyzdobili? Použite na tento nápad tapety. Ich prevedení existujú stovky, nájdete jemné i extravagantné, každý si príde na svoje. Kombinujte, hrajte sa so štýlmi a nájdite do svojej domácnosti to pravé orechové. Chladnička môže byť prvkom, ktorý bude v kuchyni najvýraznejším, no rovnako tak ju môžete pomocou tapiet premeniť na nenápadný kúsok.

5. Zástena nemusí byť fádnym miestom

Kuchynská zástena nemusí byť len miestom, ktoré zákonite treba vykachličkovať. Premýšľali ste už nad tapetovým riešením? Nie? Poobzerajte sa po vinylových tapetách, ktoré sa do kuchyne ideálne hodia. Ako je to možné? Sú čiastočne odolné voči vode, pare a vlhkému prostrediu, takže im nehrozí poškodenie. Problém nie je ani s údržbou, práve naopak – stačí ich šetrne umývať saponátovým roztokom.

Članok môžete komentovať ...

?